Solex
Solex
Solex
Solex

All-in Solex Tocht in Klederdracht - Super vriendinnenuitje in Gelderland

Breng een glimlach op je gezicht met een Solextocht, ideaal voor vriendenuitjes, vrijgezellenfeesten, vriendinnendagen of familiedagen! Met een snelheid van 25 tot 30 km/u zoef je door het landschap. Verken pittoreske dorpjes, geniet van adembenemende natuur. De nostalgische charme van de Solex brengt een gevoel van vrijheid en plezier. Stap op en laat je verrassen door dit unieke avontuur.

Bij deze All-in Solex Tocht is inbegrepen:

 • Toeren op de Solex
 • Klederdracht: de lange leren jas
 • De mooiste route(s) van de regio.
 • Volgwagen danwel pech-hulp
 • We nemen een leuke (digitale) foto van de groep op de Solex.

Prijs: Vanaf € 35,75 p.p. 

Het programma uitbreiden met nog meer leuke activiteiten? Vraag naar de mogelijkheden!

De prijs van deze all-in Solex Tocht is geldig tot en met 31 december 2024.

Mogelijkheden

De volgende faciliteiten zijn beschikbaar bij deze locatie. Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op via 088-5405805.

Restaurant
Parkeren
Fietsverhuur

Solex tocht vanaf Laren

Solex rijden is een geweldige manier om te genieten van een nostalgische en ontspannen rit door het landschap. Op de Solex kun je prachtig touren door pittoreske dorpjes en adembenemende natuurlijke omgevingen rijden.

Het is een activiteit die geschikt is vriendenuitjes, vrijgezellenfeesten of familiedagen. 

All-in prijs

Wij bieden een all-in prijs en hebben simpelweg de best onderhouden materialen. Geen onaangename verrassingen dus. Het gebruik van een bijpassende, lange, leren jas is gratis vanaf onze locatie in Laren, Gelderland. 

Een Solex gaat tussen de 25 en 30 km/u. De aandrijving vind plaats middels een motortje wat op de voorband wordt geplaatst. Bij onze Solex verhuur zit u gegarandeerd op een oldtimer en zorgen wij voor een volgauto voor het geval u pech krijgt onderweg.

U rijdt uiteraard goed verzekerd rond. Houdt echter wel rekening dat er een eigen risico bij schade is. En mocht het gaan regenen? Wij hebben hebben ruim 120 leren jassen.

De historie van de Solex

De geschiedenis van de Solex begint in 1946, toen de Franse ingenieur Marcel Mennesson het concept bedacht van een eenvoudige en betaalbare bromfiets. Hij ontwikkelde een uniek ontwerp waarbij een motor op de voorband werd gemonteerd, waardoor er geen ketting of riemaandrijving nodig was.

In 1948 werd de eerste officiële Solex, genaamd de VeloSoleX, geïntroduceerd op de markt. De VeloSoleX werd al snel populair en groeide uit tot een icoon van de jaren 50 en 60. Het was een betaalbaar transportmiddel dat vooral populair was onder jongeren, studenten en mensen met een beperkt budget. Gedurende de jaren evolueerde de Solex met verschillende modellen en verbeteringen.  In Nederland werd de Solex een bekend fenomeen, vooral in de jaren '60 en '70. In latere jaren verminderde de populariteit van de Solex door de opkomst van moderne bromfietsen en scooters. Echter, de nostalgie en charme van de Solex bleven voortleven en vandaag de dag is het nog steeds geliefd als een retro vervoersmiddel en een leuke recreatieve activiteit.

Horeca mogelijkheden

Wilt u het groepsuitje uibreiden door eventueel een lunch of diner? Wij bieden u diverse mogelijkheden.

 • Barbecue € 27,25 p.p.
 • Buffetten € 28,50 p.p.
 • All-in Drank arrangement voor 4 uur € 25,85 p.p. (wijn, bier, fris, koffie, thee)
 • Koffie met luxe gebak € 6,55 p.p.
 • Cake € 3,30 p.p.
 • 2 Kopjes koffie met cake € 8,25 p.p.
 • Knabbels / chips € 2,75 p.p.
 • Lunch buffet / koffietafel vanaf € 19,25 p.p.

Onze partner

Leuke uitjes voor elk budget

Wij bieden leuke uitjes aan voor elk budget en doen dit in samenwerking met vele lokale ondernemers. Op deze manier kunnen wij zeer scherpe arrangementen aanbieden en u als gast wordt volledig ontzorgd. Onze eigen uitvalsbasis is Laren Gelderland en van daar uit zijn onze solexen, tandems en alle andere apparatuur beschikbaar. Ook op onze eigen locatie zijn er mogelijkheden voor leuke uitjes.

Welkom in Laren

Onze locatie fungeert ook als representatieve ontvangstruimte met heerlijke zitjes en een keurig gazon buiten waar u na bijvoorbeeld een solextocht even rustig kunt uitrusten. Ook kunnen sommige workshops bij ons op onze eigen locatie gehouden worden.

Culinair genieten na uw uitstapje

Wij hebben Solexen, Tandems, Elektrische Limousine TUk Tuk's, Drone- wrokshops, kano's, Laser-Kleiduifschieten, Pub Quiz, Tandems, Zeskamp, Schietworkshops, enz enz. Het horecagedeelte besteden wij uit. Dit doen wij met lokale horeca-ondernemers/zaken. Op deze manier zitten gasten altijd in de leukste restaurants een buffet te eten of te BBQ-en.

Omgeving

Het Gelderse dorpje Laren ligt in de driehoek Deventer – Zutphen – Lochem en maakt, sinds 1971 deel uit van de gemeente Lochem. Met een kerk, bibliotheek, VVV, winkels en meerdere horecagelegenheden biedt het dorp alles waaraan het een mens niet mag ontbreken.

Laren is niet groot met ongeveer 4.000 inwoners, maar wel zeer bekend. Onder andere van de jaarlijkse kermis, fietstochten en de Dikke Boom. Veel landgenoten hebben in hun vakantie dit Achterhoekse dorp aangedaan. Ook u kunt genieten van de schoonheid van het dorp en haar omgeving. Qua oppervlakte is Laren groot. In het buitengebied staan veel boerenbedrijven, vooral in de vorm van gemengd bedrijf met zowel akkerbouw als veeteelt. Deels verscholen in het groen liggen een aantal mooie landhuizen en kastelen.

Omgeving

Gelderland

uitjes, groepsuitjes Gelderland, familie uitjes en bedrijfsuitjes in de Veluwe en Montferland. Ontdek de Hanzesteden. Gelderland voor uw leuke dagje uit of weekendje weg.

Laren

Laren is een pittoresk dorp in Noord-Holland. Het heeft een sfeervol en gezellig dorpscentrum met smalle straatjes, authentieke huizen en aantrekkelijke winkels. Het dorp staat ook bekend om zijn luxe boetieks en winkels. De winkelstraten trekken bezoekers aan die op zoek zijn naar exclusieve mode en design. De Brink is een centraal plein in Laren, omgeven door bomen, gezellige terrassen en de Sint Jansbasiliek, een opvallende kerk. Het dorp heeft een rijke artistieke geschiedenis en heeft verschillende kunstgaleries en ateliers. Laren ligt in een groene omgeving met uitgestrekte heidevelden en bossen.

Beleef de Achterhoek maakt gebruik van cookies
Beleef de Achterhoek is powered by Recreatief.nl
 
© 2024 Beleef de Achterhoek